Tongåvan – musik och medelsinsamling för civilsamhället

11.09.2023 kl. 09:49
ARTIKEL. Tongåvan är ett program som kombinerar önskemusik och välgörenhet. Kanske ditt förbund kunde samarbeta med Tongåvan gällande insamling av medel?

Tongåvan hör till ett av Yles äldsta program och leds sedan 2008 av Camilla Andelin. Tongåvan ordnar varje år flera olika insamlingar till stöd för organisationer inom tredje sektorn. Insamlingarna pågår oftast under några veckors tid. Själva idén med programmet är att lyssnarna kan önska musik samtidigt som de kan välja att stödja en organisation. För att en organisation ska kunna bli aktuell så måste de ha ett insamlingslov.

- Det är alltid intressant för oss som jobbar med Tongåvan att få tips och information om olika organisationer som vi skulle kunna samarbeta med, säger Camilla Andelin.

Organisationer som har ett insamlingslov kan alltså kontakta Yle, och Camilla, och då presentera sin verksamhet för att utreda ett eventuellt samarbete inom ramen för Tongåvan. 

Referensgruppen för projekt Finansieringskällor funderar brett kring olika möjligheter till finansiering. På eett möte diskuterades Tongåvan som en potentiell samarbetspartner för finlandssvenska förbund. Projektledare Robert Nilsson träffade därför Tongåvans programledare, Camilla Andelin, för att reda ut hur Tongåvans samarbete inom ramen för medelsinsamling fungerar. Hälsningen är att det är möjligt att samarbeta, men att YLE har ett digert regelverk att följa när de väljer samarbetsparter. 

Tips!

Är du nyfiken på att veta mer om möjligheterna med Tongåvan? Delta i nästa Finansieringsfika som ordnas den 13 oktober.

 Anmäl dig här.

 

87618_t.jpg

Förbundsarenan jobbar för jämlikhet också i den egna verksamheten

ARTIKEL. Förbundsarenans styrelse har i år tagit fram en jämlikhetsplan. Planen stöder både det egna arbetet och kan förhoppningsvis fungera som inspiration för medlemsförbunden.Läs mera »
29.09.2023 kl. 16:58
87615_t.jpg

Gemenskap i föreningslivet

BLOGG. Efter ett år på Finlands svenska biblioteksförening kan Michelle Mattfolk konstatera att hon är tacksam för att få jobba med verksamhet som engagerar och bidrar till gemenskap.Läs mera »
29.09.2023 kl. 11:59
87330_t.jpg

Företagssponsring – hur kan en organisation attrahera sponsorer?

ARTIKEL. Sponsring har stor potential för finlandssvenska förbund. En sparringgrupp har jobbat kring temat och här kommer tips för förbund som vill jobba för att få till samarbeten med företag.Läs mera »
11.09.2023 kl. 09:25
87260_t.jpg

Rädda bildningen - skriv under adress!

NYHET. Rädda bildningen! Låt studiecentralerna fortsätta utbilda för och tillsammans med civilsamhället. Skriv under studiecentralernas adress.Läs mera »
01.09.2023 kl. 13:12
87243_t.jpg

Arbetsvälmående och lärande i Barcelona

BLOGG. Patricia Wessman, administrativ chef på FDUV, reflekterar kring livslångt lärande och att ödmjukt utmana sig själv. Det är något hon fick prova på under en Erasmus+-fortbildning i Barcelona.Läs mera »
31.08.2023 kl. 14:51
87217_t.jpg

Vem ska sitta i Förbundsarenans styrelse?

NYHET. På höstmötet är det dags att välja nya styrelsemedlemmar till Förbundsarenan. Vem vill du se i styrelsen nästa år? Nu kan du nominera kandidater.Läs mera »
29.08.2023 kl. 16:24
87201_t.jpg

Förbundsbarometern: Medlemsantalet ökar i många förbund

NYHET. De finlandssvenska förbunden har klarat sig väl genom coronapandemin och verkar överlag må bra. Medlemsantalet har till och med ökat i fler förbund än det har minskat, lyfter forskare Kaisa Kepsu fram i rapporten Förbundsbarometern. Läs mera »
30.08.2023 kl. 14:00
87061_t.jpg

Problemlösning på Cypern

BLOGG. Det är väl klart att man vet vad problemet är, eller? Johanna von Rutenberg på FDUV delar med sig av sina aha-upplevelser från en kurs kring problemlösning som hon deltog i via Förbundsarenans Erasmus+-mobilitetsprojekt. Läs mera »
09.08.2023 kl. 16:55