Förbundsforum: ungt engagemang

04 April 2023 kl. 09.00–10.30

Att vi borde engagera flera unga kan vara ett mantra som upprepas utan större eftertanke, men den här gången tänker vi på riktigt på hur vi som förbund kan engagera unga. Vad fungerar idag? Veera Henriksson är projektplanerare på Medborgararenan och hon jobbar med projektet Jep – Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta. Hon lyfter fram konkreta tips och idéer för vad som fungerar när det gäller att engagera unga idag och berättar också vilka former av stöd projektet erbjuder. (Inledningen är på finska).

Ett sätt att stöda unga att engagera sig är komptensmärken och SFV har i samarbete med flera finlandssvenska förbund tagit fram kompetensmärken. Tove Eklund-Hartman, pedagogisk planerare på SFV berättar om hur förbunden kan använda märkena.

Vi diskuterar och delar erfarenheter. Du kan delta på plats i SFV-huset G18 eller på distans. Du som anmält att du deltar på distans får per epost en länk till Zoom.

Anmäl dig här senast 28 mars.

Förbundsforum är en mötesplats för de finlandssvenska förbunden och centralorganisationerna att komma samman och diskutera gemensamma strategiska frågor. 

Träffen ordnas i samarbete med SFV:s studiecentral.Plats
Evy-Björkman-rummet, SFV-huset G18 och via Zoom
Georgsgatan 18
00120 Helsingfors