Förbundsbarometern 2023 ges ut

30.08.2023 kl. 14.00 – 16.30

Förbundsarenan har genom Förbundsrundan kartlagt sina medlemsorganisationer och deras behov och utmaningar. I Förbundsbarometern 2023 presenterar vi hur det ser ut bland de finlandssvenska förbunden och vilka deras största utmaningar, möjligheter och behov är. Välkommen med för att höra mer!

Under utgivningstillfället får du också möjlighet att diskutera resultaten med representanter för andra förbund och fundera på din egen organisation i skenet av resultaten på Förbundsrundan.

Utgivningstillfället ordnas i SFV-huset G18. Anmälningstiden för att delta fysiskt på plats har gått ut.

Du kan också följa med sändningen på distans via denna länk.

Program

Hur ser det ut på förbundsfältet år 2023?

Hur står det till med Förbundsarenans medlemsorganisationer? Vilka är de största utmaningarna just nu och vad går bra? Vilka områden behöver vi tillsammans fundera vidare kring och vad kan vi lära oss av varandra? Hur ska vi förhålla oss till omvärldsförändringar? Samhällsforskare Kaisa Kepsu presenterar resultaten i Förbundsbarometern 2023.

Utmaningar och möjligheter

Vad betyder resultaten i Förbundsbarometern? Hur kan vi förhålla oss till det som kommer fram och dra nytta av det vi nu vet om de finlandssvenska förbunden och centralorganisationerna? Resultaten diskuteras av Viveca Hagmark, ordförande för Förbundsarenan och förbundsdirektör på Folkhälsans förbund, Marcus Rantala, ordförande för Förbundet för privata svenska pensionärshem - Gero och ordförande för Stiftelsens Tre smeders styrelse samt Bicca Olin, politiker och kommunikationskonsult med erfarenhet både som anställd och förtroendevald inom förbund. Diskussionen leds av Robert Nilsson, projektledare på Förbundsarenan.

Mingel och nätverkande

Delta i Förbundsarenans äppeltävling, träffa representanter från Förbundsarenans medlemsorganisationer, styrelse och medarbetare.

Välkommen med!

Rapporten publiceras på nätet den 30.8 kl. 14.00 och kan sedan laddas ner.Plats
Festsalen, SFV-huset G18
Georgsgatan 18
00120 Helsingfors