Järjestöhopping

01.09.2023 kl. 09.00 – 31.10.2023 kl. 15.00

Vill du knyta kontakter över språkgränserna och bredda ditt nätverk? Är du nyfiken på hur arbetet inom en finsk civilsamhällesorganisation ser ut? Förbundsarenan lanserar Järjestöhopping för att ge anställda inom finlandssvenska förbund möjligheten att bekanta sig med arbetet och kollegor inom finska organisationer, och vice versa.

Järjestöhopping handlar om att ge finska och finlandssvenska civilsamhällesorganisationer möjligheten att nätverka över språkgränserna och bekanta sig med varandras organisationer och arbetsuppgifter.

Konceptet är enkelt – under hösten 2023 parar vi ihop anställda inom finlandssvenska förbund med anställda inom finska organisationer. De ihopmatchade paren har sedan som uppgift att besöka varandras organisationer och få uppleva hur en arbetsdag ser ut hos den andra organisation. Genom Järjestöhopping har du möjlighet att komma i kontakt med en ny organisation, och också dela tankar och erfarenheter kring arbetet med en kollega inom en finsk organisation.

Målet med Järjestöhopping är att kunna uppmuntra till mer samarbete och kontakt över språkgränserna och ge de finska civilsamhällesorganisationerna en möjlighet att lära känna det finlandssvenska fältet bättre.

Tidsplan

  • maj-augusti: anmäl intresse att delta
  • september: matchningsprocess
  • oktober-december: en arbetsdag då du besöker den andra organisationen och ni diskuterar arbetet och en arbetsdagdag då du tar emot ditt par, samt en kortare avslutningsträff. Att planera vad du vill fråga om och att planera dagen då du tar emot ditt par i din organisation ingår också, men du får stöd och förslag för detta genom programmet. Totalt handlar det om tre träffar. 

Vill du delta i Järjestöhopping? Anmäl intresse och berätta vilka teman du vill diskutera med en kollega inom en finsk organisation.

 Anmäl dig här senast den 31 augusti.