Förbundsforum: påverkan inför riksdagsvalet

12.09.2022 kl. 13.00 – 15.30

Hur kan och ska finlandssvenska organisationer påverka inför riksdagsvalet? Vilka frågor kan vi gemensamt lyfta inför valet? Välkommen med för att diskutera.

Förbundsforum är en mötesplats för de finlandssvenska medborgarorganisationerna att komma samman och diskutera gemensamma strategiska frågor. Temat denna gång är intressebevakning och påverkansarbete inför riksdagsvalet 2023.

Det finns frågor som förbunden driver som kunde få flankstöd av andra organisationer. Det finns också gemensamma frågor som vi tillsammans kunde lyfta för att nå bättre resultat. Men hur går vi vidare tillsammans? Välkommen med på en eftermiddag kring temat, där vi funderar hur vi tillsammans kan främja verksamhetsförutsättningarna för medborgarorganisationerna.

Välkommen med och nätverka!

Program

Tumregler för intressebevakning
Att arbeta målinriktat med valprogram, hur gör man det? Rosa Meriläinen, generalsekreterare på Kultur- och konstområdets centralorganisation KULTA rf, är en erfaren påverkare som framgångsrikt och målmedvetet jobbar för kulturorganisationerna. Hon ger en kort introduktion till intressebevakning och leder in oss på hur vi kan jobba med valprogram. Vi diskuterar hur vi kan jobba och delar erfarenheter.
 
Kaffepaus och mingel
 
Valprogramspresentationer
Har ditt förbund eller din organisation redan ett färdigt program inför riksdagsvalet? Vi tar del av korta presentationer av valprogram för att lära oss mer om varandra så vi kan stöda och lyfta varandras frågor när det stöder vårt eget arbete. Om din organisation har ett färdigt valprogram eller om ni jobbar kring ett, ta kontakt med verksamhetsledare Mari Pennanen senast den 5 september.
 
Förbundsarenans valprogram
Utgående från dagens diskussioner funderar vi på vilka frågor vi kan lyfta gemensamt. Förbundsarenans styrelses utkast till valprogram diskuteras och Förbundsforum landar i gemensamma förslag till valprogrammet, som kan bli ett stöd för alla organisationer i det egna och i det gemensamma arbetet.

Anmäl dig senast den 5.9 via denna länk.

 
Förbundsforum ordnas år 2022 i samarbete med SFV:s studiecentral.


Plats
Evy Björkman-rummet, SFV-huset G18
Georgsgatan 18
00120 Helsingfors