Ordförandenätverket: att erbjuda meningsfullhet

12.10.2022 kl. 19.00 – 20.30

Som ordförande för ett förbund eller en centralorganisation är det din uppgift att erbjuda människor möjlighet till meningsfullt engagemang. Håller du med? Välkommen med för att diskutera!

Meningsfullhet är en viktig faktor när det gäller frivilligt engagemang. Men hur kan man leda ett förbund så att så många som möjligt erbjuds möjlighet till meningsfullt engagemang? Vad är meningsfullt engagemang och hur kan vi sänka trösklarna så att ännu fler upplever meningsfullhet? Och hur hänger detta ihop med förbundets syfte?

Med utgångpunkt i aktuella rapporter om frivilligt engagemang intervjuar Förbundsarenans verksamhetsledare Mari Pennanen två förbundsordföranden om hur de i sina respektive förbund erbjuder möjligheter till meningsfullt engagemang: Patrik Karlsson som är ordförande för Finlands Svenska Sång- och Musikförbund och Gunilla Löfman som är ordförande för Förbundet Finlands Svenska Synskadade. Vi diskuterar och delar erfarenheter.

På nätverksträffen får du även höra om aktuellt inom Förbundsarenan. Träffen ordnas på distans via Zoom och du kommer under träffen att få möjlighet att diskutera med ordförande från andra förbund och centralorganisationer.

Anmäl dig senast den 5 oktober via denna länk.

Välkomna med och diskutera och nätverka!Plats
Vid din dator