Lediga jobb i förbunden

22.04.2024 kl. 15:22
NYHET. Söker ni nästa förbundsstjärna? Förbundsarenan stöder sina medlemsförbund genom att sprida info om lediga jobb inom medlemsförbunden.

Förbundsarenan har redan länge lyft fram lediga jobb inom medlemsförbunden i nyhetsbrevet Förbundsposten. För att nå ut bredare och kunna föra fram fler jobb, också de vars ansökningstid inte råkar sammanfalla med Förbundspostens utgivningstidtabell, har vi nu en ny undersida på Förbundsarenans webbplats med lediga jobb.

Under Aktuellt hittar du sidan Lediga jobb i förbunden. Där listas lediga jobb inom Förbundsarenans medlemsförbund. På sidan finns även ett formulär där förbunden själva kan anmäla sina lediga jobb, så att de kommer med på listan. Systemet är enkelt och tänkt som en extra kanal för förbunden att få spridning för sina lediganslagna jobb.

Sidan är utmärkt för den som söker arbete inom civilsamhället, på svenska.

– Sidan är utmärkt för den som söker arbete inom civilsamhället, på svenska. Här samlas lediga jobb från många olika organisationer, jobb för såväl kommunikatörer, ekonomer, verksamhetsledare som sakkunniga, allt på samma ställe, säger Förbundsarenans verksamhetskoordinator Nadina Vihinen, som kommer att administrera sidan.

Förbundsarenan strävar till att stöda sina medlemsförbund med att nå ut till allmänheten med sina rekryteringsprocesser. Lediga jobb inom förbunden annonseras även i fortsättningen via Förbundsposten, men då nyhetsbrevet utkommit endast en gång per månad har alltid en del jobb med sista ansökningsdag kring månadsskiftet uteblivit.

Förbundsarenan kommer regelbundet att lyfta upp sidan Lediga jobb i förbunden på sin LinkedIn-sida, vilket ger ännu en dimension och mer synlighet och spridning för de aktuella rekryteringsprocesserna. Alla förbund kan också tillsammans ge synlighet för sidan och stöda varandra i att hitta rätt personer för olika lediga poster.