Tongåvan – musik och medelsinsamling för civilsamhället

11.09.2023 kl. 09:49
ARTIKEL. Tongåvan är ett program som kombinerar önskemusik och välgörenhet. Kanske ditt förbund kunde samarbeta med Tongåvan gällande insamling av medel?

Tongåvan hör till ett av Yles äldsta program och leds sedan 2008 av Camilla Andelin. Tongåvan ordnar varje år flera olika insamlingar till stöd för organisationer inom tredje sektorn. Insamlingarna pågår oftast under några veckors tid. Själva idén med programmet är att lyssnarna kan önska musik samtidigt som de kan välja att stödja en organisation. För att en organisation ska kunna bli aktuell så måste de ha ett insamlingslov.

- Det är alltid intressant för oss som jobbar med Tongåvan att få tips och information om olika organisationer som vi skulle kunna samarbeta med, säger Camilla Andelin.

Organisationer som har ett insamlingslov kan alltså kontakta Yle, och Camilla, och då presentera sin verksamhet för att utreda ett eventuellt samarbete inom ramen för Tongåvan. 

Referensgruppen för projekt Finansieringskällor funderar brett kring olika möjligheter till finansiering. På eett möte diskuterades Tongåvan som en potentiell samarbetspartner för finlandssvenska förbund. Projektledare Robert Nilsson träffade därför Tongåvans programledare, Camilla Andelin, för att reda ut hur Tongåvans samarbete inom ramen för medelsinsamling fungerar. Hälsningen är att det är möjligt att samarbeta, men att YLE har ett digert regelverk att följa när de väljer samarbetsparter. 

Tips!

Är du nyfiken på att veta mer om möjligheterna med Tongåvan? Delta i nästa Finansieringsfika som ordnas den 13 oktober.

 Anmäl dig här.