Bidra till Nordiska ministerrådets visionsarbete

04.05.2023 kl. 13:21
Finlandssvenska förbund och centralorganisationer bjuds in att delta i en diskussion kring det nordiska samarbetet. Vilka aspekter är viktiga för din organisation och dig? Delta på en digital plattform.

Nu finns det möjlighet för civilsamhällesorganisationer att diskutera och besvara frågeställningar om områden kopplade till Nordiska ministerrådets vision för det nordiska samarbetet – Vår Vision 2030. Via webbverktyget Nordperspektiv kan vem som helst gå in och kommentera, föreslå och kommentera.

Webbverktyget är uppbyggt för att vara lätt att använda. Inom de olika områdena målas ett scenario upp där de som deltar får besvara frågeställningar utifrån ett uppdrag. Utöver dessa framtidsscenarion finns det en öppen fråga om "Trygghet i Norden – nu och i framtiden". Det finns även möjlighet att skriva in fler av era prioriteringar och önskemål för framtidens norden i en friare form.

Nordic Civ är ett nordiskt civilsamhällesnätverk som Förbundsarenan är medlem i och därmed får också alla våra medlemsförbund delta och bidra i diskussionen. Materialet som samlas in kommer sedan att bearbetas och ligga som grund för fortsatt arbete kring hur Vision 2030 ska förverkligas.

- Det är en fin möjlighet att lyfta frågor och teman som är viktiga med tanke på hur Norden utvecklas. Förbunden kan jobba med Nordperspektiv individuellt eller diskutera inom styrelsen eller på ett personalmöte, eller skicka ut länken till medlemmarna, säger Mari Pennanen, verksamhetsledare på Förbundsarenan.

Plattformen är öppen fram till den 15 maj. Det går bra att skicka in flera bidrag.

 Delta i Nordperspektiv 2023 här.

86534_t.jpg

Vem är årets ordförande 2023?

NYHET. Känner du en förbundsordförande som framgångsrikt skött sitt uppdrag? Förbundsarenans vandringspris delas i höst ut för tredje gången till en förbundsordförande. Nu kan du nominera!Läs mera »
idag kl. 11:49
86533_t.jpg

Vill du bli Förbundsarenans praktikant?

NYHET. Förbundsarenan söker en praktikant för hösten 2023. Vi letar efter en företagsam och nyfiken högskolestuderande och erbjuder en unik inblick i förbundsvärlden och tredje sektorn.Läs mera »
idag kl. 11:24
86499_t.jpg

Tidskriftsombud ska stödja de finlandssvenska tidskrifterna

De finlandssvenska tidskrifterna får sitt första tidskriftsombud då Kim Malmberg i juni inleder sitt arbete på Förbundsarenan. Han ska under tre år arbeta för att förbättra de finlandssvenska tidskrifternas verksamhetsförutsättningar. Läs mera »
22.05.2023 kl. 14:40
86449_t.jpg

Bra planering underlättar då förbundet får en gåva

ARTIKEL. Ett förbund får plötsligt ta emot en testamentdonation eller en annan penninggåva. Det kan vara både välkommet och överraskande. Så vad gör vi med pengarna nu då?Läs mera »
15.05.2023 kl. 08:52
86216_t.jpg

Förbundsrundan ger en bra bild av förbundsfältet

Medlemsenkäten Förbundsrundan har avslutats och svaren kommer nu att analyseras. Notera den 30 augusti i kalendern för då ges rapporten Förbundsbarometern ut. Läs mera »
04.05.2023 kl. 13:37
86195_t.jpg

Järjestöhopping – nyfiken på hur andra organisationer jobbar?

Vill du knyta kontakter över språkgränserna och bredda ditt nätverk? Är du nyfiken på hur arbetet inom en finsk civilsamhällesorganisation ser ut? Förbundsarenan lanserar Järjestöhopping för att ge anställda inom finlandssvenska förbund möjligheten att bekanta sig med arbetet och kollegor inom finska organisationer, och vice versa.Läs mera »
03.05.2023 kl. 14:44
86168_t.jpg

Var snäll mot dig själv!

BLOGG. Hur ska man ta vara på det egna välmåendet och undvika att hamna i en stressfylld situation? Malin Ström på Svenska folkskolans vänner delar med sig av sina lärdomar från en kurs i stresshantering som hon deltog i via Förbundsarenans Erasmus+ mobilitetsprogram. Läs mera »
28.04.2023 kl. 13:10
86142_t.jpg

Jubileum – mer än bara kostnader?

ARTIKEL. Då ett jubileum närmar sig för en organisation handlar mycket om planering. Men vad innebär detta i praktiken? När ska planeringsarbetet för ett jubileum börja och kan ett jubileum faktiskt också generera inkomster?Läs mera »
26.04.2023 kl. 11:31